Gode nyheder for alle, der har overvejet at investere i en mere energieffektiv opvarmningsløsning! Varmepumpepuljen for 2023 er endelig klar til at rulle ud, og den bringer hele 251 millioner danske kroner med sig til støtte for boligejere og installatører. Denne pulje skulle have været tilgængelig i første kvartal, men tekniske udfordringer har forsinket den. Nu er alle problemerne løst, og midt i september bliver pengene tilgængelige for tusindvis af danskere.

Hvad kan du få tilskud til?

Hvis du overvejer at skifte til en mere bæredygtig opvarmningsløsning, er det værd at vide, hvad du kan søge tilskud til. Varmepumpepuljen 2023 forventes primært at give tilskud til to typer varmepumper: jordvarmepumper (væske-vand) og luft-vand varmepumper. Desværre er der ingen tilskud til luft-luft varmepumper denne gang.

Hvad kan du forvente i tilskud?

Selvom de præcise tilskudsbeløb endnu ikke er blevet offentliggjort, er der allerede rygter om, hvad boligejere kan forvente. Ifølge Energihjem kan væske-vand varmepumper muligvis give op til 27.000 kroner i tilskud, mens luft-vand varmepumper kan give op til 17.000 kroner. Dette kan hjælpe betydeligt med at dække omkostningerne ved installationen af en ny varmepumpe.

Hvordan fungerer Varmepumpepuljen?

Varmepumpepuljen administreres af Energistyrelsen og er designet til at støtte både private husejere og virksomheder i overgangen fra traditionelle opvarmningskilder som olie, gas eller træpiller til mere miljøvenlige varmepumper. Puljen er dog ikke tilgængelig for alle, så det er en god idé at holde sig opdateret på de nøjagtige krav, der skal opfyldes, for at kunne ansøge om tilskud. Du kan finde yderligere oplysninger om puljen og dens krav på hjemmesider som SparEnergi.

Så hvis du overvejer at gøre dit hjem mere miljøvenligt og samtidig spare på opvarmningsomkostningerne, så er Varmepumpepuljen 2023 en oplagt mulighed for at få økonomisk støtte til din investering. Hold øje med åbningen midt i september og vær klar til at ansøge om de attraktive tilskud til din nye varmepumpe.

23. august, 2023 — Thomas Lohse